Aller au contenu principal

Les acariens : l’ennemi n° 1 coupable des allergies

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel: de miljoenen piepkleine huisstofmijten in je huis. Ze nestelen zich in zetels, tapijten, gordijnen … En het liefst van al kruipen ze in jouw warm, donker en vochtig bed. Gelukkig merken we er weinig van, tenzij je allergisch bent! Dan ga je best de strijd aan met die geniepige indringers, met deze antiallergische slaapartikelen.

Een matras uit synthetische materialen

Huisstofmijten houden van vocht. Dus hoe droger je matras, hoe minder ze er een voedingsbodem in vinden. Climawatt is een soort polyestervezel die zelfs nog meer vocht kan absorberen dan wol. Matrashoezen doorstikt met Climawatt-vezels verspreiden zweet razendsnel over het hele bedoppervlak, zodat het veel makkelijker en sneller verdampt. Resultaat: jij verbruikt minder energie om af te koelen en huisstofmijt en microben zijn eraan voor de moeite. Climawatt is ook wasbaar op 60 °C voor nog meer hygiëne.

 

VitenzA Pocketverenmatras Bissot met Climawatt-hoes: superabsorberend, snel droog en antihuisstofmijt.

Ventilerende matras- en hoofdkussenbeschermers

Een glas water dat je uitgiet op tafel, verdampt sneller dan een glas water dat op de tafel staat. Dat principe past Airbreezz toe in zijn ventilerende matras- en kussenbeschermers. Het luchtlaagje absorbeert het vocht dat we ’s nachts verliezen (= 1 glas/nacht), verspreidt het en laat het zo snel verdampen. Je slaapomgeving wordt dus frisser en droger en bacteriën en schimmels maken geen kans. Extra troef: de luchtlaag beweegt met je mee, waardoor je zachter slaapt op je matras.

Airbreezz-matrasbeschermer en Airbreezz-hoofdkussenbeschermer: luchtdoorlatend voor een droger, frisser en gezonder slaapklimaat.

Slaapartikelen met Aegis-behandeling

‘Voorkomen is beter dan genezen’, is het motto van Aegis. Die unieke antihuisstofmijttechnologie behandelt slaapmateriaal tijdens het productieproces om de groei van bacteriën en schimmels en de ontwikkeling van huisstofmijten tegen te gaan. Zo worden ze gestopt voor ze de vezels van een stof kunnen binnendringen. Een Aegis-behandeling is duurzaam en wordt toegepast op kussens, dekbedden, matrasbeschermers, -hoezen en andere artikelen.

Is je baby allergisch? Dankzij de Moltagis-matrasbeschermer met Aegis-behandeling is hij beschermd tegen huisstofmijt, bacteriën en schimmels.

Alle matrassen bij ColliShop zijn standaard behandeld tegen huisstofmijt. Vind hier de matras die perfect bij je past.

Een dekbed verrijkt met natuurlijke neemolie

Ken je de neem? Dat is een van oorsprong Indische boom met een genezende werking. Insecten zoals sprinkhanen en malariamuggen hebben spontaan een afkeer van de neem. En ook huisstofmijten houden er helemaal niet van. De vezels van de Hollofill Nature Protect-dekbedden en kussens zijn behandeld met een olie-extract uit neemzaadjes. Ze bieden dus een 100 % natuurlijke en veilige bescherming tegen onze vieze kriebelbeestjes.

Ook bamboekatoen is van nature bacterie-, schimmel- en huisstofmijtwerend. En Texelse wol is op zich al zo droog, dat huisstofmijt er moeilijk in gedijt.

Sleeping-synthetisch dekbed Hollofil Nature Protect en Sleeping-synthetisch 4-seizoensdekbed Hollofil Nature Protect duo: 100 % natuurlijke bescherming tegen huisstofmijt.

Je hoofdkussen wasbaar op 95 °C

Ben je allergisch? Dan doe je er goed aan je beddengoed regelmatig te wassen op min. 60 °C. Materiaal van de Dacron-reeks is zelfs kookwasbestendig (95 °C). Zo wordt het huisstofmijt en andere bacteriën echt wel te heet onder de voeten!

Sleeping-hoofdkussen Dacron 95: wasbaar op 95 °C voor een perfecte hygiëne.

Meer tips in de strijd tegen huisstofmijt? Lees ook ons artikel over huisstofmijtallergie.